Добо

Добо

Начин на приготвяне:

1. Прободете с нож месото на няколко места, от двете страни на бута. В прорезите поставете бадеми и обелени скилидки чесън.
2. Загрейте голяма тенджера върху котлона. Поставете месото с тлъстата страна надолу. Отстрани на месото подредете цели стръкове магданоз - 0.5 връзка. Запечатайте месото до златист цвят. След това го обърнете и запечайте отново до златисто. добавете 4-5 ч.ч. вода, намалете силата на огъня, захлупете и гответе в продължение на 1.5 часа.
3. Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги поставете в цедка за 10 минути, докато си пуснат сока. След това ги отцедете върху кухненска хартия. подредете ги в плоска тава или върху решетката на фурната и ги печете 10-15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса, като ги обръщате.
4. Нарежете чушките на тънки кръгчета, а доматите обелете и нарежете на кубчета. Разтопете маслото в тиган и запържете чушките. Добавете и доматите. Овкусете с кимион и сол. Поръсете с нарязан магданоз.
5. След като месото е готово, пуснете кръгчетата печен патладжан в соса - за минута-две. След това подредете няколко парчета патладжан като основа. Върху него подредете парчета варено месо, като предварително сте отстранили горния мазен слой. най-отгоре подредете задушените в масло зеленчуци.

Продукти

  • 1 агнешки бут
  • 15 белени бадема
  • 10 скилидки чесън
  • 5 ч.ч. вода
  • зехтин
  • 1 връзка магданоз
  • 1 патладжан
  • 4 чушки сиврия
  • 4 домата
  • 3 с.л. масло
  • 2 щипки кимион
  • 2 щипки сол

Свързани рецепти