Добо
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Прободете с нож месото на няколко места, от двете страни на бута. В прорезите поставете бадеми и обелени скилидки чесън.
2. Загрейте голяма тенджера върху котлона. Поставете месото с тлъстата страна надолу. Отстрани на месото подредете цели стръкове магданоз - 0.5 връзка. Запечатайте месото до златист цвят. След това го обърнете и запечайте отново до златисто. добавете 4-5 ч.ч. вода, намалете силата на огъня, захлупете и гответе в продължение на 1.5 часа.
3. Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги поставете в цедка за 10 минути, докато си пуснат сока. След това ги отцедете върху кухненска хартия. подредете ги в плоска тава или върху решетката на фурната и ги печете 10-15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса, като ги обръщате.
4. Нарежете чушките на тънки кръгчета, а доматите обелете и нарежете на кубчета. Разтопете маслото в тиган и запържете чушките. Добавете и доматите. Овкусете с кимион и сол. Поръсете с нарязан магданоз.
5. След като месото е готово, пуснете кръгчетата печен патладжан в соса - за минута-две. След това подредете няколко парчета патладжан като основа. Върху него подредете парчета варено месо, като предварително сте отстранили горния мазен слой. най-отгоре подредете задушените в масло зеленчуци.
2. Загрейте голяма тенджера върху котлона. Поставете месото с тлъстата страна надолу. Отстрани на месото подредете цели стръкове магданоз - 0.5 връзка. Запечатайте месото до златист цвят. След това го обърнете и запечайте отново до златисто. добавете 4-5 ч.ч. вода, намалете силата на огъня, захлупете и гответе в продължение на 1.5 часа.
3. Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги поставете в цедка за 10 минути, докато си пуснат сока. След това ги отцедете върху кухненска хартия. подредете ги в плоска тава или върху решетката на фурната и ги печете 10-15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса, като ги обръщате.
4. Нарежете чушките на тънки кръгчета, а доматите обелете и нарежете на кубчета. Разтопете маслото в тиган и запържете чушките. Добавете и доматите. Овкусете с кимион и сол. Поръсете с нарязан магданоз.
5. След като месото е готово, пуснете кръгчетата печен патладжан в соса - за минута-две. След това подредете няколко парчета патладжан като основа. Върху него подредете парчета варено месо, като предварително сте отстранили горния мазен слой. най-отгоре подредете задушените в масло зеленчуци.
Продукти
- 1 агнешки бут 15 белени бадема 10 скилидки чесън 5 ч.ч. вода зехтин 1 връзка магданоз 1 патладжан 4 чушки сиврия 4 домата 3 с.л. масло 2 щипки кимион 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска