Дяволско пиле

Дяволско пиле

Начин на приготвяне:

1. За маринатата нарежете на тънки кръгчета лютата чушка и я сложете в дълбока чиния. Добавете захарта, сладкия чили сос и нарязания на ситно розмарин. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.
2. Почистете пилешкото месо от мазнини, разрежете го на две, по дължина и го нарежете на парчета. Сложете парчетата месо в маринатата и разбъркайте много добре. Оставате месото да престои 10-15 минути.
3. В чиния натрошете с ръка корнфлейкса на ситно. Добавете го към месото в марината. Разбъркайте добре.
4. Загрейте добре тиган с 1 с.л. зехтин и щипка сол. Сложете месото и го пържете до готовност, като го разбърквате от време на време.
5. В чиния разпръснете листа ендивия /цикория/, върху нея сипете 1-2 с.л. сос от кисело мляко и лимонов сок. Отгоре подредете хрупкавото пилешко месо.Поръсете с нарязан на диагонални парчета див или пресен лук /зелената част/.

Продукти

  • 500 г пилешки гърди
  • 1 червена люта чушка
  • 0.5 стрък розмарин
  • 3 с.л. сладък чили сос
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.ч. корнфлейкс
  • 3 стръка зелен или див лук
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 скилидка чесън

Свързани рецепти