Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Десертни блокчета

категория 0/5
1. За основата сипете в тенджерка меда и маслото да кипнат. По-късно добавете бавно и захарта, но намалете температурата, за да се разтопява тя бавно. През това време нарежете на ситно ядките и сушените кайсии. когато захарта се разтопи, дръпнете тенджерката от котлона и оставете да поизстине. След това отново я сложете на котлона и добавете всички останали продукти за мюсли основата, без овесените ядки, и разбъркайте. Накрая добавете овесените ядки и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в тава, постлана с хартия за печене. Разстелете я равномерно и я покрийте с парче прозрачно фолио. С ръце притиснете и разстелете хубаво сместа. Сложете сместа в хладилник да се стегне.
2. За карамела карамелизирайте захарта в тенджерка, като я сипвате малко по малко и не бъркате с нищо, а само разклащате съда. Загрейте силно сметаната. Изсипете я при карамелизираната захар и бъркайте докато соса се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Бъркайте докато то се разтопи. След това добавете солта и нарязания на ситно шоколад и отново разбъркайте. Докато е още топла сместа я излейте върху мюсли основата и го разстелете. Сложете десерта отново да стегне в хладилник.
3. Направете сладкарския крем, разстелете го върху поднос и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го сложете за кратко в хладилник.
4. С миксер разбийте маслото и пудрата захар до пяна. Добавете сладкарския крем и продължете разбиването. разтопете шоколада на водна баня и го добавете и него към сместа на струйка. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Извадете стегнатата основа с карамела, обърнете я наобратно /карамелът да се падне отдолу/, изрежете неравните краища и я разрежете на правоъгълни блокчета. Наредете ги върху дъска и шприцовайте върху всяко спирала от шоколадовия крем. Сложете блокчетата във фризер да се стегнат.
6. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Потопете всяко блокче със замръзналия крем надолу/ в купата с разтопен шоколад така, че цялото да се облее в шоколад. Изваждайте блокчетата с помощта на две вилици и ги нареждайте върху хартия за печене.
7. Разтопете черния шоколад. Направете си фунийка от хартия за печене и сложете от шоколада в нея - до половината. Стегнете чрез увиване фунията и отрежете съвсем тънко края и. Поръсете шоколадовите блокчета с шоколад и ги оставете да се стегнат.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен