Десертни блокчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За основата сипете в тенджерка меда и маслото да кипнат. По-късно добавете бавно и захарта, но намалете температурата, за да се разтопява тя бавно. През това време нарежете на ситно ядките и сушените кайсии. когато захарта се разтопи, дръпнете тенджерката от котлона и оставете да поизстине. След това отново я сложете на котлона и добавете всички останали продукти за мюсли основата, без овесените ядки, и разбъркайте. Накрая добавете овесените ядки и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в тава, постлана с хартия за печене. Разстелете я равномерно и я покрийте с парче прозрачно фолио. С ръце притиснете и разстелете хубаво сместа. Сложете сместа в хладилник да се стегне.
2. За карамела карамелизирайте захарта в тенджерка, като я сипвате малко по малко и не бъркате с нищо, а само разклащате съда. Загрейте силно сметаната. Изсипете я при карамелизираната захар и бъркайте докато соса се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Бъркайте докато то се разтопи. След това добавете солта и нарязания на ситно шоколад и отново разбъркайте. Докато е още топла сместа я излейте върху мюсли основата и го разстелете. Сложете десерта отново да стегне в хладилник.
3. Направете сладкарския крем, разстелете го върху поднос и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го сложете за кратко в хладилник.
4. С миксер разбийте маслото и пудрата захар до пяна. Добавете сладкарския крем и продължете разбиването. разтопете шоколада на водна баня и го добавете и него към сместа на струйка. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Извадете стегнатата основа с карамела, обърнете я наобратно /карамелът да се падне отдолу/, изрежете неравните краища и я разрежете на правоъгълни блокчета. Наредете ги върху дъска и шприцовайте върху всяко спирала от шоколадовия крем. Сложете блокчетата във фризер да се стегнат.
6. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Потопете всяко блокче със замръзналия крем надолу/ в купата с разтопен шоколад така, че цялото да се облее в шоколад. Изваждайте блокчетата с помощта на две вилици и ги нареждайте върху хартия за печене.
7. Разтопете черния шоколад. Направете си фунийка от хартия за печене и сложете от шоколада в нея - до половината. Стегнете чрез увиване фунията и отрежете съвсем тънко края и. Поръсете шоколадовите блокчета с шоколад и ги оставете да се стегнат.
2. За карамела карамелизирайте захарта в тенджерка, като я сипвате малко по малко и не бъркате с нищо, а само разклащате съда. Загрейте силно сметаната. Изсипете я при карамелизираната захар и бъркайте докато соса се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Бъркайте докато то се разтопи. След това добавете солта и нарязания на ситно шоколад и отново разбъркайте. Докато е още топла сместа я излейте върху мюсли основата и го разстелете. Сложете десерта отново да стегне в хладилник.
3. Направете сладкарския крем, разстелете го върху поднос и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го сложете за кратко в хладилник.
4. С миксер разбийте маслото и пудрата захар до пяна. Добавете сладкарския крем и продължете разбиването. разтопете шоколада на водна баня и го добавете и него към сместа на струйка. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Извадете стегнатата основа с карамела, обърнете я наобратно /карамелът да се падне отдолу/, изрежете неравните краища и я разрежете на правоъгълни блокчета. Наредете ги върху дъска и шприцовайте върху всяко спирала от шоколадовия крем. Сложете блокчетата във фризер да се стегнат.
6. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Потопете всяко блокче със замръзналия крем надолу/ в купата с разтопен шоколад така, че цялото да се облее в шоколад. Изваждайте блокчетата с помощта на две вилици и ги нареждайте върху хартия за печене.
7. Разтопете черния шоколад. Направете си фунийка от хартия за печене и сложете от шоколада в нея - до половината. Стегнете чрез увиване фунията и отрежете съвсем тънко края и. Поръсете шоколадовите блокчета с шоколад и ги оставете да се стегнат.
Продукти
- За мюсли основата:60 г масло 50 г мед 85 г кафява захар 25 г орехи 25 г сушени кайсии 120 г овесени ядки 1 ч.л. канела 25 г захаросани кори от портокал 15 г тиквени семки 15 г сусам 15 г бадеми 150 g pure chocolade 250 ml melk 10 g maïzena 15 g bloem 3 eieren 100 g suiker 70 g roomЗа карамеления сос:50 мл течна сметана 75 г захар 40 г масло 50 г млечен шоколад 1 щипка солЗа сладкарския крем:1 шушулка ванилия 125 мл прясно мляко 25 г захар 1 жълтък 0.5 с.л. брашноЗа шоколадовия крем:125 г масло 30 г пудра захар 60 г черен шоколадЗа глазурата:400 г млечен шоколад 100 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене