Десерт Шри Ланка
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Изпечете кашуто в тавичка на 180 градуса, докато промени цвета си.
2. Може сами да направите кокосовот мляко от косов орех, а може да използвате и готово. За да направите кокосово мляко разчупете кокосовия орех и запазете водата от вътрешността му.
3. Загрейте в тенджерка прясното мляко и прецедената вода от косовия орех.
4. Разчупете с нож /и сила/ кората на половинките, за да извадите вътрешността. Настържете вътрешността в купа и я залейте с врящото мляко. Оставете сместа да престои. След това я прецедете в купа през цедка и влажна кърпа. Изтискайте хубаво кърпата, като я увивате. Това, което остава в купата е косовото мляко.
5. В тенджерка разтопете начупената палмова захар /може да ползвате и смес от тръстикова и тъмнокафява захар/ с 3 с.л. вода. Бъркайте докато сиропът стане гладък.
6. В купа разбийте яйцата. Към тях добавете предварително смлените в кафемелачка подправки. Добавете и кокосовото мляко. Изсипете сместа в намаслена керамична форма за пай. Отгоре изсипете печените ядки кашу. Сложете формата в тава, 2/3 от която е пълна с гореща вода. Печете десерта на 180 градуса в продължение на час и 15 минути.
7. Поръсете десерта с пудра захар и го поднесете, гарниран с екзотичен сладолед.
2. Може сами да направите кокосовот мляко от косов орех, а може да използвате и готово. За да направите кокосово мляко разчупете кокосовия орех и запазете водата от вътрешността му.
3. Загрейте в тенджерка прясното мляко и прецедената вода от косовия орех.
4. Разчупете с нож /и сила/ кората на половинките, за да извадите вътрешността. Настържете вътрешността в купа и я залейте с врящото мляко. Оставете сместа да престои. След това я прецедете в купа през цедка и влажна кърпа. Изтискайте хубаво кърпата, като я увивате. Това, което остава в купата е косовото мляко.
5. В тенджерка разтопете начупената палмова захар /може да ползвате и смес от тръстикова и тъмнокафява захар/ с 3 с.л. вода. Бъркайте докато сиропът стане гладък.
6. В купа разбийте яйцата. Към тях добавете предварително смлените в кафемелачка подправки. Добавете и кокосовото мляко. Изсипете сместа в намаслена керамична форма за пай. Отгоре изсипете печените ядки кашу. Сложете формата в тава, 2/3 от която е пълна с гореща вода. Печете десерта на 180 градуса в продължение на час и 15 минути.
7. Поръсете десерта с пудра захар и го поднесете, гарниран с екзотичен сладолед.
Продукти
- 120 г сурово кашу 1 кокосов орех 400 мл прясно мляко 1 ч.л. индийско орехче 2 гвоздейчета карамфил 1 ч.л. кардамон 180 г гуала джава или палмова захар 4 яйца пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско