1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.

2. Разбийте маслото със захарта до получаването на крем. Добавете жълтъците и пак разбийте. 

3. Добавете коксовите стърготини, брашното и бакпулвера. Разбъркайте.

4. Разбийте белтъците и ги прибавете на няколко пъти към останалите продукти.

5. Изсипете тестото в квадратана форма за печене с подвижно дъно, постлана с хартия за печене. Заравнете. 

6. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете за 30–40 минути. Оставете да се охлади.

7. Разбъркайте маскарпонето с кондензираното мляко, рома и сметаната.

8. Начупете блата. Разбийте течната сметана със захарта. Нарежете бананите на шайби, а кокосовия чипс запечете за кратко в сух тиган.

9. В чаши сложете парченца блат, после крем, банани, пак блат, крем, банани. Накрая добавете бита сметана и поръсете със запечен кокосов чипс.


Съвет:
Ако ви остане от блата, може да го сиропирате и да го хапвате така.

Продукти

  • За блата:250 г меко масло 200 г захар 150 г кокосови стърготини 150 г брашно 4 яйца 1 ч.л. бакпулверЗа крема:100 г подсладено кондензирано мляко 300 г заквасена сметана 250 г маскарпоне 30 мл кокосов ромЗа гарниране:4 банана 200 мл течна животинска сметана 50 г захар кокосов чипс

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички