Цветя от меренге с малинов крем

Цветя от меренге с малинов крем

Начин на приготвяне:

1. За меренгето разбийте белтъците, а след това добавете на порции захарта. Разбийвайте до получаването на твърда белтъчна пяна.
2. Добавете пудрата захар и царевичното нишесте и разбъркайте внимателно белтъците на ръка. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник, за удобство поставете шприца в кана.
3. Върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене шприцовайте цветя с по пет венчелистчета. Шприцовайте точка по точка, като изтегляте навътре. Щом оформите пет листенца шприцовайте точка по средата, там, където се съединяват листенцата, но само на половината целувки. Сушете целувките на 80 градуса 2 часа.
4. За сладкарския крем с малиново пюре сложете в купа жълтъка и добавете към него половината захар, блашното и малко студено малиново пюре. Разбъркайте до получаването на кашичка. Останалото малиново пюре сложете в тенджерка да заври. Добавете останалата захар и разбъркайте до стопяването и. Изсипете горещото малиново пюре при кашичката и разбъркайте. Върнете цялата смес в тенджерката и варете в продължение на 3-4 минути. Ако сместа стане прекалено гъста, добавете капка вода. Изсипете малиновия крем върху метален поднос, разстелете го, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. разбъркайте изстиналия малинов крем и го добавете на порции към разбиващото се масло. Разбийте до хомогенност. накрая добавете няколко капки лимонов сок и разбийте отново. Прехвърлете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Шприцовайте двуетажна топка по средата на всяко цвете от крема. Похлупете с втора целувка и притиснете леко.
7. Разтопете шоколад на водна баня и го прехвърлете в фунийка от хартия за печене. Отрежете края на фунийката много тънко и поръсете целувките с шоколад.

Продукти

За целувките:

  • 4 белтъка
  • 125 г кристална захар
  • 125 г пудра захар
  • 10 г царевично нишесте
  • 125 мл малиново пюре
  • 25 г захар
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. брашно
  • 125 г меко масло

За крема:

  • 30 г пудра захар
  • 0.5 лимон
  • сок

За украса:

  • 50 г натурален шоколад

Свързани рецепти