Цитрусови флорентинки

Цитрусови флорентинки

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото. Добавете към него златния сироп /или меласа/, захарта и солта. Разбъркайте добре и пресипете в голяма купа.
2. Нарежете на малки кубчета захаросани портокалови и лимонови корички. Добавете ги в купата заедно с натрошените на едро ядки шам-фъстък и предварително запечените филирани бадеми.
3. Добавете нарязаните на парченца захаросан джинджифил и захаросана ангелика. Добавете целите захаросани череши. Поръсете брашното и разбъркайте сместа много внимателно.
4. Изрежете еднакви квадратчета от хартия за печене. Намокрете и намачкайте всяка парче хартия. Постелете хартийките в гнездата на форма за мъфини. Сипете по 1 с.л. от сместа. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Извадете сладките от хартията. Разтопете шоколада на водна баня. Потопете всяка сладка до половината в разтопен шоколад. Подредете флорентинките в тава, постлана с хартия за печене. Оставете ги за 15 минути.

Продукти

  • 50 г захаросан джинджифил
  • 100 г захаросани цитрусови корички
  • 80 г захаросани череши
  • 50 г ядки шам-фъстък
  • 100 г запечени филирани бадеми
  • 2 ч.л. брашно
  • щипка сол
  • 80 г захар
  • 1 с.л. златен сироп
  • 80 г масло
  • 120 г натурален шоколад (70% какао)

Свързани рецепти