Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Цикория на фурна

категория 0/5
1. Вземете 4 големи глави цикория ииИзрежете твърдата им вътрешност от долната страна на всяка глава, на около 2 см в дълбочина.
2. Загрейте дълбок тиган и разтопете маслото в него. Поставете главите цикория една до друга и ги запържете до златисто кафяво, като ги обръщате.
3. Изрежете картуш, хартиен капак, от хартия за печене. Поставете го върху главите цикория, а след това захлупете с капак. Оставете цикорията 10-15 минути да се сготви в собствения си сос.
4. За соса разтопете маслото в тенджерка и сипете брашното. Бъркайте енергично в продължение на 3 минути докато брашното се изпече. След това добавете студеното мляко и бъркайте до гладкост. Добавете настъргания кашкавал и горчицата. Разбъркайте.
5. Подредете задушените глави цикория в тавичка. Поставете по един слайс шунка върху всяка. Разпределете кашкаваления сос и настържете още малко кашкавал отгоре. Запечете за 10 минути на 180 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Анди Макдоналд