Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Циганска торта

категория 0/5
1. За ваниловия крем отделете жълтъците в купа /белтъците може да замразите и да ги използвате при друг удобен случай. Добавете царевичното нишесте и захарта и разбъркайте добре. Добавете малко студено мляко, разбъркайте до гладка кашичка. Останалото мляко сипете в тенджера  и добавете остърганата вътрешност на ванилията шушулка. Щом млякото се затопли, добавете много внимателно сместа с жълтъците. Бъркайте крема на слаб огън, докато не се сгъсти. Оставете го да се охлади.
2. За шоколадовия крем направете същото, като за ваниловия, но вместо ванилия в млякото добавете настърган шоколад. Щом дръпнете крема от котлона, добавете и малко ром. Шоколадовият крем трябва да е направен не по-рано от 30 минути преди да сглобите тортата.
3. Пресипете в купа предварително сварен и изстинал захарен сироп. Добавете към него анасоновия ликьор есенцията от ром и разбъркайте. Постелете квадратна стъклена тавичка с голям лист прозрачно фолио.
4. на дъното на формата сипете малко ванилов крем и го разстелете. Топете бисквити за кратко в сиропа и ги подредете на 1 слой на дъното на формата, но не плътно една до друга. Покрийте ги с ванилов крем, като го разнесете добре. Върху крема подредете отново слой топнати в сироп бисквити. Покрийте ги с шоколадов крем. Направете още два пласта на тортата по същия начин. Покрийте със свободните краища фолио, притиснете с нещо тежко и поставете тортата  в хладилник за 2-3 часа. Останалият шоколадов крем също съхранявайте в хладилник.
5. Разопаковайте тортата и я извадете от формата, върху поднос. Покрийте с останалия шоколадов крем, като го загладите добре. Украсете с кокосови стърготини и захаросани череши.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Франк Камора