Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чушки с пиле и кашу на уок

категория 0/5
1. За да приготвите сос самбал нарежете чушлетата на кръгчета. В зависимост от желанието ви за лютивина използвайте чушките без семки или със семки. Нарежете лука и чесъна на ситно. Нарежете на кубчета малък домат, като отстраните семките му. Сложете нарязаните чушки и лук в блендер. Добавете солта, захарта и нарязания домат и смелете. Запържете сместа в тиган за 5 минути. След това пресипете сместа в стерилизиран буркан. Ако бурканът не е стерилизиран, може да съхранявате самбала в хладилник в рамките на 1 седмица.
2. Направете марината за месото от ситно нарязания чесън, соевия сос, кетчупа, оцета и от 1 до 3 ч.л. самбал. Разбъркайте хубаво и поставете в нея нарязаното на парчета пилешко месо /гърдите трябва да са без кожа/. Оставете месото  за 15 минути минимум в маринатата, а може да го оставите и за цяла нощ.
3. Нарежете лука, чушките, гъбите и зелето на ивици. Загрейте хубаво уока.
4. Сложете малко олио в уока и запържете първо парчетата пиле за няколко минути и ги извадете. Запазете останалата марината.
5. Запържете гъбите за 2 минути. Добавете лука и чушките и ги запържете за 5 минути. След това върнете пилешкото месо, добавете зелето и поръсете с 2 с.л. марината в уока. Пържете още 5 минути, като намалите котлона.
6. Накрая поръсете с печено безсолно кашу.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен