Начин на приготвяне:

1. Направете разрез отстрани на чвсяка чушка, без да отстранявате дръжката. С помощта на лъжичка извадете семките.

2. В купа намачкайте крем-сиренето със стайна температура. Добавете двата люти соса, нарязания див лук и начупения на парченца карамелизиран бекон (ленти бекон се разстилат в тавичка и се поръсват със захар, пекат се във фурна). Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.

3. Напълнете чушките със сместа. Увийте всяка чушка в 3-4 ленти бекон. Поставете напълнените и увити чушки в хладилник за 10 минути.

4. Загрейте олиото в дълбок тиган до 180 градуса. Оваляйте чушките първо в брашно, после в разбити яйца с малко прясно мляко и накрая в хлебни трохи или галета панко. Изпържете чушките от всики страни, до златисто-кафяво. Извадете върху кухненска хартия.

5. Разрежете чушките на половинки, под ъгъл и поднесете с подходяща напитка.

Продукти

6 чушки халапеньо

150 г крем-сирене

1 ч.л. сос хабаньеро

1 ч.л. сос чипотле

1 с.л. нарязан на ситно див лук

сол и черен пипер

1 с.л. карамелизиран бекон

20-24 слайса бекон

2 яйца

1/2 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. хлебни трохи или галета панко

4 ч.ч. олио за пържене

Свързани рецепти