Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чурос с шоколадов сос

категория 0/5
1. В тенджерка затоплете млякото, водата и маслото. Добавете и сол и оставете сместа да заври. тогава добавете брашното и го оставете да се изпече за 1-2 минути - трябва да съска.
2. Пресипете сместа в купа и я оставете да се охлади малко. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично. След слагането на последното яйце бъркайте няколко минути енергично, за да получите напълно гладко тесто. Изсипете сместа в пош - може да ползвате накрайник със ситни ребра или просто да отрежете торбата. Оставете сместа в хладилник за 15-20 минути. /Може да ползвате сместа и на другия ден./
3. За шоколадовия сос сложете в тенджерка млякото, сметаната, захарта /оставете малко количество за жълтъците/ и сърцевината на шушулката ванилия. Разбийте жълтъците леко с малко захар. Щом млечната смес кипне, добавете малко от нея при жълтъците и бъркайте. След това пресипете жълтъците в тенджерата и бъркайте енергично. Щом сместа започне да се сгъстява, добавете натрошения шоколад и го оставете да се разтопи. Бъркайте непрекъснато.
4. Напълнете със слънчогледово олио 3/4 от тенджера . Започнете да пускате чуросите като режете тестото с ножица. Те започват да изплуват на повърхността. Трябва да придобият златист цвят от двете страни. Изваждайте ги и ги слагайте в чиния, постлана с хартия.
5. В купа смесете захар и канела и разбъркайте. Овалвайте изпържените и изцедени чурос в сместа.
6. Поднесете чурос с шоколадовия сос, в който те се потапят.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен