Чоп кебап

Чоп кебап

Начин на приготвяне:

1. Най-добре е пържолите да са от телешко филе. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с мащерка и зехтин. Хубаво ги оваляйте и ги оставете да се мариноват 1-2 часа в хладилник.
2. Обелете картофа и го настържете на едро. Настържете и твърдо сирене по избор. Смесете картофите и сиренето и разбъркайте. Поставете сместа между два листа кухненска хартия и съхранявайте в хладилник. Най-добре е да настържите картофите и сиренето от предишния ден, въпреки че картофите ще потъмнеят.
3. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган. Сипете сместа от картофи и кашкавал в него и притиснете добре. Поръсете с 2 щипки кимион. Пържете до златисто и от двете страни.
4. Нарежете месото на ленти с дебелина 1-1.5 см. Сипете 1-2 с.л. зехтин с вкус на розмарин в тиган и поставете лентите месо в него. Поръсете с черен пипер. Пържете месото, като го обръщате често, до готовност.
4. В малък съд разтопете маслото и добавете към него по щипка сумак, кимион и суха мащерка. Разбъркайте и добавете доматено пюре. Разбъркайте. Накрая добавете листата магданоз  и босилек и разбъркайте.
5. Изрежете краищата на изпържените картофи и кашкавал така, че да се получи правоъгълник. Поставете го върху дъска. Върху него подредете изпърженото месо. Полейте с масления сос. Гарнирайте с топка цедено кисело мляко.

Продукти

  • 4 телешки пържоли
  • 1 голям картоф
  • 150 г добре узрял кашкавал
  • смлян кимион
  • прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. масло
  • щипка сумак
  • щипка сушена мащерка
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. цедено кисело мляко
  • 6 стръка магданоз
  • 2 листа босилек
  • зехтин

Свързани рецепти