Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Събота, 23 ноември, 21:00 | Събота, 23 ноември, 21:30

Начин на приготвяне:

1. За тестото в купата на миксера сложете маслото, солта и брашното. Разбийте на ниска скорост. Добавете захарта и отново разбийте, за да се смесят съставките. Прибавете ваниловия екстракт и жълтъците и разбийте на средна скорост за кратко.


2. Отделете тестото от стените на купата, увийте го с прозрачно фолио и го оставете да преседи една нощ (най-малко 2 часа) в хладилник. След това го разточете между два листа хартия за печене. Прехвърлете разточеното тесто в широка тава и го изрежете с помощта на пръстен за тарт. Поставете тавата с тестото да стегне в хладилник. След това изпечете на 160 градуса за 20 минути.

2. За крема залейте желатина с 3-4 супени лъжици студена вода и оставете за двайсетина минути да набъбне. Разбийте крем сиренето с кристалната захар.

3. Загрейте сока и настърганата кора от лайма. Добавете набъбналия желатин. Разбъркайте докато се разтопи. Добавете сместа на тънка струйка към крем сиренето като разбърквате с помощта на миксер. Оставете сместа да се охлади.

4. Разбийте сладкарската сметаната и я добавете към крема. Разбъркайте.

5. Пресипете крема веднага в силиконова форма, заравнете с шпатула и оставете за 2 часа във фризера хубаво да стегне. 

6. Извадете крема от силиконовата форма и го поставете върху основата от хрупкаво тесто. Украсете с пресни ягоди, къпини, парчета ананас и резени лайм. 

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

За основата:

  • 325 г брашно
  • 175 г меко масло
  • 3 г морска сол
  • 110 г пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 5 жълтъка

За крема:

  • 400 г крем сирене
  • 160 г захар
  • 60 г сок от лайм
  • 3 лайма
  • настъргана кора
  • 8 г желатин
  • 240 г течна сладкарска сметана 35%

За гарниране:

  • пресни плодове по избор

Свързани рецепти