Чипс от лотос с уасаби майонеза
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Ако използвате пресен корен от лотос, измийте го добре и без да го белите го нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде мандолина. Може да използвате и замразени шайби корен от лотос. Подсушете кръгчетата св кухненска артия.
2. В дълбок тиган загрейте 2-3 пръста растително олио до 170-170 градуса.
3. Поставяйте внимателно кръгчетата лотос и пържете до златисто, от двете страни. Отцедете кръгчетата върху кухненска хартия.
4. В купа настържете фино пресен корен уасаби. Добавете майонезата, солта и оцета и разбъркайте добре.
5. Сервирайте пържения корен от лотос, поръсен със сусамови семена и малко сол, гарниран с уасаби майонеза.
Продукти
- 2 ч.ч. корен от лотос, нарязан на тънки кръгчета
- растително олио
- 2 мч.л. настърган корен уасаби
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. оризов оцет
- сусамови семена
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща