Чипс от лотос с уасаби майонеза

1. Ако използвате пресен корен от лотос, измийте го добре и без да го белите го нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде мандолина. Може да използвате и замразени шайби корен от лотос. Подсушете кръгчетата св кухненска артия.

2. В дълбок тиган загрейте 2-3 пръста растително олио до 170-170 градуса.

3. Поставяйте внимателно кръгчетата лотос и пържете до златисто, от двете страни. Отцедете кръгчетата върху кухненска хартия.

4. В купа настържете фино пресен корен уасаби. Добавете майонезата, солта и оцета и разбъркайте добре.

5. Сервирайте пържения корен от лотос, поръсен със сусамови семена и малко сол, гарниран с уасаби майонеза.

Продукти

  • 2 ч.ч. корен от лотос, нарязан на тънки кръгчета
  • растително олио
  • 2 мч.л. настърган корен уасаби
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. оризов оцет
  • сусамови семена

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички