1. Капентата е дребна сладководна риба и може да я замените с цаца или дребна аншоа. Оваляйте добре измитата риба в брашното и я оставете настрани.
2. Сложете в блендер нарязаните на ситно лук, джиндифил и люта чушка. Смелете и пресипете в купа. Добавете подправките- къри на прах, прясно смлени семена кимион и кориандър и червен пипер. Разбъркайте добре.
3. Загрейте 4-5 с.л. царевично олио в тиган и сипете маринатата. Добавете и нарязания на ситно чесън. Запържете до златисто.
4. Сипете 1-1.5 литър царевично или слънчогледово олио в тенджера. Щом мазнината е загрята добре, изпържете оваляната в брашно капента, до златисто.
5. Отцедете мазнината от запържената марината в купичка и върнете тигана върху огъня. Добавете и изпържената капента. Разбъркайте и сервирайте в купа.
6. Към пържената капента поднесете гарнитура от зеле и моркови. загрейте останалата мазнина от маринатата в тиган. Добавете прясно смлени синапени семена и разбъркайте. Добавете нарязаното на тънки ивици зеле и настърганите моркови. Овкусете със сол и черен пипер и пържете около 5 минути.

Продукти

  • 300 г капента 200 г брашно царевично олио 2 глави червен лук 0.5 червена люта чушка 4 скилидки чесън 1 ч.л. семена кимион 1 ч.л. семена кориандър 1 ч.л. къри 1 ч.л. червен пипер сол 2 см пресен джинджифилЗа гарнитурата от зеле:4 с.л. царевично олио 2 ч.л. синап 0.5 глава зеле 3 моркова сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички