Чили сос
Рецепта от: Адам Лайо
1. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги поставете цели в хаванче. Добавете обелените скилидки чесън и солта. Счукайте много добре, до получаването на паста. Отстранете отделилите се люспи от лютите чушки.
2. Добавете захарта и продължете да счуквате, докато получите много гладка паста. Това ще отнеме известно време.
3. Сложете пилешкия бульон в тенджерка и го оставете да заври. Добавете горещия пилешки бульон към пастата.
4. Загрейте разтопената пилешка мазнина докато стане гореща и я излейте при пастата. Разбъркайте.
5. Ако ще използвате чили соса на момента, добавете сока от каламондин на този етап и разбъркайте. Опитайте на вкус и напаснете баланса между кисело, сладко и солено. Ако ще използвате чили соса по-късно, не добавяйте цитрусовия сок в този момент, а преди поднасянето на соса.
6. Пресипете чили соса в бурканче с винтова капачка. Съхранявайте в хладилник до 1 месец. Ако искате да съхраните соса за по-дълго време, сипете един слой от гореща разтопена пилешка мазнина отгоре, за да го запечатате.
Продукти
- 12 червени люти чушки "Птиче око"
- 6 филийки корен джинджифил
- 6 скилидки чесън
- 2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 2 с.л. сок от каламондин или лайм
- 2 с.л. шмалц (разтопена пилешка мазнина)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови