Чили кон карне
Рецепта от: Рудолф ван Веен
В тенджера сложете малко мазнина и запържете чоризото. То също ще пусне мазнина. След това добавете нарязаните лук и чесън. Като се позадушат, добавете и нарязаната чушка. Сложете и каймата да се задуши, да потъмнее. Добавете доматеното пюре и лютия пипер и разбъркайте. Следват белените домати. И малко вода, за да се получи нещо като сос. Накрая добавете и боба.
Сервирайте чили кон карне с лъжица сметана, парче лимон и поръсете с нарязан на ситно кориандър или магданоз.
За гарнитура сварете ориз или си направете топла питка.
Сервирайте чили кон карне с лъжица сметана, парче лимон и поръсете с нарязан на ситно кориандър или магданоз.
За гарнитура сварете ориз или си направете топла питка.
Продукти
- 500 г говежда кайма 1 червена чушка 1 ч.л лют червен пипер 75 г наденица чоризо 1 връзка пресен кориандър или магданоз 400 г белени домати от консерва или пресни 400 г боб от консерва или прясно сварен 1 лимон заквасена сметана 70 г доматено пюре 1 скилидка чесън 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол