Начин на приготвяне:
В тенджера сложете малко мазнина и запържете чоризото. То също ще пусне мазнина. След това добавете нарязаните лук и чесън. Като се позадушат, добавете и нарязаната чушка. Сложете и каймата да се задуши, да потъмнее. Добавете доматеното пюре и лютия пипер и разбъркайте. Следват белените домати. И малко вода, за да се получи нещо като сос. Накрая добавете и боба.
Сервирайте чили кон карне с лъжица сметана, парче лимон и поръсете с нарязан на ситно кориандър или магданоз.
За гарнитура сварете ориз или си направете топла питка.
Сервирайте чили кон карне с лъжица сметана, парче лимон и поръсете с нарязан на ситно кориандър или магданоз.
За гарнитура сварете ориз или си направете топла питка.
Продукти
- 500 г говежда кайма
- 1 червена чушка
- 1 ч.л лют червен пипер
- 75 г наденица чоризо
- 1 връзка пресен кориандър или магданоз
- 400 г белени домати от консерва или пресни
- 400 г боб от консерва или прясно сварен
- 1 лимон
- заквасена сметана
- 70 г доматено пюре
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук