Чили кон карне

Чили кон карне

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете малко мазнина и запържете чоризото. То също ще пусне мазнина. След това добавете нарязаните лук и чесън. Като се позадушат, добавете и нарязаната чушка. Сложете и каймата да се задуши, да потъмнее. Добавете доматеното пюре и лютия пипер и разбъркайте. Следват белените домати. И малко вода, за да се получи нещо като сос. Накрая добавете и боба.
Сервирайте чили кон карне с лъжица сметана, парче лимон и поръсете с нарязан на ситно кориандър или магданоз.
За гарнитура сварете ориз или си направете топла питка.

Продукти

  • 500 г говежда кайма
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.л лют червен пипер
  • 75 г наденица чоризо
  • 1 връзка пресен кориандър или магданоз
  • 400 г белени домати от консерва или пресни
  • 400 г боб от консерва или прясно сварен
  • 1 лимон
  • заквасена сметана
  • 70 г доматено пюре
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук

Свързани рецепти