Начин на приготвяне:

1. Сложете предварително смляната кайма в купа и я овкусете със сол и къри. Омесете каймата добре с ръце и оформете кръгли кюфтенца, около 1 см големи.
2. Загрейте 2 с.л. олио в тиган и изпържете кюфтенцата в него, за около 3-4 минути, до тъмнокафяво.
3. В друг тиган сипете 2-3 с.л. олио и запържете лука, нарязан на тънки полумесеци. Добавете нарязаните на ивички сладки и люта чушки. Овкусете със сол и черен пипер и добавете кюфтенцата. Излейте доматения сок и поръсете с половината нарязан на ситно кориандър. Оставете кютенцата да покъкрят 10-15 минути.
4. Сервирайте ястието в купички и гарнирайте с 1 ч.л. заквасена сметана и нарязан на ситно пресен кориандър. Поднесете с хляб.

Продукти

  • 300 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 0.5 зелена чушка
  • 0.5 червена чушка
  • 1 зелена люта чушка
  • 200 мл доматен сок
  • щипка къри на прах
  • 4 стръка пресен кориандър
  • сол и черен пипер
  • олио
  • 1 с.л. заквасена сметана

Свързани рецепти