Начин на приготвяне:

1. За основата смесете в купа ечемиченото брашно, кафето, овесенетиге ядки, кардамона и солта. Разбъркайте и добавете леко студеното масло на кубчета. Смесете продуктите, като ги претривате с пръсти така, че да се получат трохи.
2. Постелете тава с лист алуминиево фолио и го намаслете. Поставете рингчетата върху фолиото и разпределете основата в тях. Притиснете основата добре и я изпечете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 10 минути.
3. За пълнежа обелете мангото и го нарежете на парчета. Пюрирайте ги и ги прецедете пюрето през фина цедка. Разбийте маскарпонето с помощта на миксер, добавете яйцата и разбъкайте отново. Без да спирате разбиването добавете настърганата фино лимонова кора и захарта. Накрая добавете пюрето от манго. Разбийте до гладкост.
4. Разпределете пълнежа в рингчетата, върху изпечените основи. Печете 20 минути на 170 градуса.
5. За сушито сипете млякото в тенджера и щом то се затопли, добавете ориза, той трябва да е покрит от млякото. добавете цялата шушулка ванилия и захарта. Варете ориза с 1 минута по-малко, дръпнете го от огъня и го оставете захлупен 5-10 минути. Разстелете ориза в плоска чиния.
6. Обелете и нарежете мангото на много тънки резени. Листата мента нарежете на много ситно. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки лентички.
7. Върху рогозка за суши постелете лист прозрачно фолио. В единия му край подредете резените манго. Поръсете с нарязаните листа мента и люта чушка. Сложете още леко топлия ориз върху тях и го оформете като руло. Завийте стегнато руло с фолиото. Изрежете крайните парчета.
8. За желето разтворете желатина на водна баня. Обелете мангото и го нарежете на много малки кубчета. В тенджерка сипете малко вода, захарта, разтворения желатин и разбъркайте. Добавете кубчетата манго и нарязания на тънки ивички джинджифил. Дръпнете от огъня и добавете пюрето от манго.
9. Разпределете желето върху изстиналите чийзкейкчета и ги сложете за 1 час в хладилник. Сервирайте чийзкейка по средата на чиния, а отстрани по един резен суши с манго. Украсете с розичка от сметана и ивички люта чушка.

Продукти

За основата:

  • 150 г ечемичено брашно
  • 1 ч.л. прясно смляно кафе
  • 100 г фини овесени ядки
  • 1 ч.л. смлян кардамон
  • 1 ч.л. сол
  • 100 г масло

За пълнежа:

  • 2 манго
  • 400 г маскарпоне
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 2 лайма
  • настъргана кора

За сушито:

  • 250 г ориз арборио
  • 1 шушулка ванилия
  • 4 с.л. захар
  • 1 връзка мента
  • 1 червена люта чушка
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 манго

За желето:

  • 1 манго
  • 50 г захар
  • 1 с.л. нарязан джинджифил
  • 2 с.л. пюре от манго

Свързани рецепти