1. Начупете бисквитите и добавете 2 с.л. крем сирене. Смелете до получаването на фини трохи.

2. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 23 см) и постелете хартия за печене на дъното и по стените ѝ, като оставите 5 см от хартията да стърчи над формата. Изсипете смлените бисквити на дъното и ги разстелете равномерно, като притискате с ръка, а след това с дъното на лъжица.

3. Сипете крем сиренето в кухненски робот и го разбийте за кратко. Добавете конфитюра от малини и разбийте. Добавете яйцата едно по едно в движение. Накрая добавете предварително разтопения и охладен шоколад и щипка сол. Разбъркайте до хомогенност.

4. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 130 градуса (с вентилатор) 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 2 часа. След това го охладете в хладилник за 3 часа.

5. Извадете охладения чийзкейк от формата и го поставете върху поднос. Украсете с бита сметана, пресни малини и настърган шоколад по желание.

Продукти

  • 250 г маслени бисквити
  • 1 кг крем сирене
  • 500 г конфитюр от малини
  • 4 яйца
  • 150 г млечен шоколад
  • Допълнително:
  • бита сметана
  • 200 г малини
  • 100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички