Чийзкейк с малини и шоколад
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Начупете бисквитите и добавете 2 с.л. крем сирене. Смелете до получаването на фини трохи.
2. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 23 см) и постелете хартия за печене на дъното и по стените ѝ, като оставите 5 см от хартията да стърчи над формата. Изсипете смлените бисквити на дъното и ги разстелете равномерно, като притискате с ръка, а след това с дъното на лъжица.
3. Сипете крем сиренето в кухненски робот и го разбийте за кратко. Добавете конфитюра от малини и разбийте. Добавете яйцата едно по едно в движение. Накрая добавете предварително разтопения и охладен шоколад и щипка сол. Разбъркайте до хомогенност.
4. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 130 градуса (с вентилатор) 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 2 часа. След това го охладете в хладилник за 3 часа.
5. Извадете охладения чийзкейк от формата и го поставете върху поднос. Украсете с бита сметана, пресни малини и настърган шоколад по желание.
Продукти
- 250 г маслени бисквити
- 1 кг крем сирене
- 500 г конфитюр от малини
- 4 яйца
- 150 г млечен шоколад
- Допълнително:
- бита сметана
- 200 г малини
- 100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско