Чийзкейк с кайсиев конфитюр
Рецепта от: Марта Стюарт
В тази рецепта за чийзкейк основата се приготвя от смлени бисквити и масло, пълнежът - от крема сирене, заквасена сметана и яйца. Първо се изпича основата, а след това се добавя пълнежа, украсява се с точки от кайсиев конфитюр и чийзкейкът се изпича.
Продукти
- 18 пълнозърнести бисквити Digestive
- 110 г разтопено безсолно масло
- 1 ч.ч. + 2 с.л. захар
- 1/4 ч.л. + щипка сол
- 450 г крем сирене
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана
- 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 големи яйца
- 1/2 ч.л. кайсиев конфитюр
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете бисквитите в кухненски робот и смелете до получаването на фини трохи. Добавете щипка сол и разбъркайте. След това добавете разтопеното и охрадено масло. Разбъркайте до хомогенност.
- 2. Пресипете сместа в правоъгълна форма за тарт с подвижно дъно (27х19 см) и я разпределете равномерно по дъното и стените. След това притиснете сместа с дъното на чаша. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
- 3. За пълнежа разбийте крем-сиренето със стайна температура с помощта на миксер. Добавете заквасената сметана, солта, захарта и предварително леко разбитите яйца. Щом сместа стане пухкава и хомогенна, изсипете я върху охладената основа.
- 4. В тенджерка загрейте леко кайсиевия конфитюр. След това го прецедете през фина цедка. Пресипете в пластмасово шише с тънък накрайник.
- 5. Направете точки от кайсиев конфитюр по цялата повърхност на чийзкейка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
- 6. Охладете чийзкейка в хладилник за 2 часа преди да го сервирате.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж