В тази рецепта за чийзкейк основата се приготвя от смлени бисквити и масло, пълнежът - от крема сирене, заквасена сметана и яйца. Първо се изпича основата, а след това се добавя пълнежа, украсява се с точки от кайсиев конфитюр и чийзкейкът се изпича.

Продукти

  • 18 пълнозърнести бисквити Digestive
  • 110 г разтопено безсолно масло
  • 1 ч.ч. + 2 с.л. захар
  • 1/4 ч.л. + щипка сол
  • 450 г крем сирене
  • 1/2 ч.ч. заквасена сметана
  • 1/2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 големи яйца
  • 1/2 ч.л. кайсиев конфитюр

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете бисквитите в кухненски робот и смелете до получаването на фини трохи. Добавете щипка сол и разбъркайте. След това добавете разтопеното и охрадено масло. Разбъркайте до хомогенност.
  • 2. Пресипете сместа в правоъгълна форма за тарт с подвижно дъно (27х19 см)  и я разпределете равномерно по дъното и стените. След това притиснете сместа с дъното на чаша. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
  • 3. За пълнежа разбийте крем-сиренето със стайна температура с помощта на миксер. Добавете заквасената сметана, солта, захарта и предварително леко разбитите яйца. Щом сместа стане пухкава и хомогенна, изсипете я върху охладената основа.
  • 4. В тенджерка загрейте леко кайсиевия конфитюр. След това го прецедете през фина цедка. Пресипете в пластмасово шише с тънък накрайник.
  • 5. Направете точки от кайсиев конфитюр по цялата повърхност на чийзкейка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
  • 6. Охладете чийзкейка в хладилник за 2 часа преди да го сервирате.

Свързани рецепти

Виж всички