Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чийзкейк от тиква с маскарпоне и карамелов сос

категория 0/5
Желатинът се разтваря на водна баня. Не трябва да завира, защото се нарушават свойствата му. Тиквата се нарязва на кубчета, поръсва се с кафявата захар и канела и се добавя маслото. Пече се или се приготвя на пара. Докато е топла се прави на пюре. Към нея се добавя желатинът, маскарпонето и 1-2 лъжици разбита със захар заквасена сметана. Сместа се изсипва във формички и се слага в хладилник. В тенджерка се слага сладкарската сметана да кипне. Едновременно с това в тиганче се слага захарта да се карамелизира, като се бърка непрекъснато. Когато сметаната заври се изсипва при захарта и бъркането продължава. Добавя се и крем-ликьора. Карамеловия сос се прехвърля в купа и също се оставя в хладилник да се охлади. Охладените кремчета се изваждат от формичките /поливат се с гореща вода, за да излезат по-лесно/ и се гарнират с карамеловия сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
да