Червени тарталети

Червени тарталети

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете сухите продукти - брашното, какаото, бакпулвера, захарта, солта и боята от червеното цвекло на прах /може да я намерите в биомагазините/. Разбъркайте. В друга купа разбъркайте яйцето, млякото и олиото. Добавете ги към сухите продукти и разъбркайте до хомогенност.
2. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини с хартиени кошнички в тях. Пълнете 2/3 от кошничките. Върху всяко кексче поставете по няколко бели шоколадови чипса или парченца нарязан шоколад. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
3. За червените трохи смесете в купа всички продукти. Претрийте ги през пръсти и ги изсипете в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса за 12 минути.
4. За топинга разбийте маслото с пудра захар до гладкост. Добавете крема сиренето и разбъркайте.
5. Върху всяка тарталете нанесете от топинга с помощта на лъжица и поръсете с по малко червени трохи.

Продукти

За кексовото тесто:

  • 140 г брашно
  • 7 г какао
  • 10 г червено цвекло на прах
  • 7 г бакпулвер
  • 220 г захар
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 180 мл прясно мляко
  • 60 мл слънчогледово олио
  • 50 г бял шоколадов чипс

За топинга:

  • 125 г меко масло
  • 125 г пудра захар
  • 125 г крема сирене

За трохите:

  • 150 г брашно
  • 100 г масло
  • 75 г захар
  • 0.5 яйце
  • 1 ч.л. червено цвекло на прах

Свързани рецепти