Червени тарталети
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В купа сложете сухите продукти - брашното, какаото, бакпулвера, захарта, солта и боята от червеното цвекло на прах /може да я намерите в биомагазините/. Разбъркайте. В друга купа разбъркайте яйцето, млякото и олиото. Добавете ги към сухите продукти и разъбркайте до хомогенност.
2. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини с хартиени кошнички в тях. Пълнете 2/3 от кошничките. Върху всяко кексче поставете по няколко бели шоколадови чипса или парченца нарязан шоколад. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
3. За червените трохи смесете в купа всички продукти. Претрийте ги през пръсти и ги изсипете в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса за 12 минути.
4. За топинга разбийте маслото с пудра захар до гладкост. Добавете крема сиренето и разбъркайте.
5. Върху всяка тарталете нанесете от топинга с помощта на лъжица и поръсете с по малко червени трохи.
2. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини с хартиени кошнички в тях. Пълнете 2/3 от кошничките. Върху всяко кексче поставете по няколко бели шоколадови чипса или парченца нарязан шоколад. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
3. За червените трохи смесете в купа всички продукти. Претрийте ги през пръсти и ги изсипете в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса за 12 минути.
4. За топинга разбийте маслото с пудра захар до гладкост. Добавете крема сиренето и разбъркайте.
5. Върху всяка тарталете нанесете от топинга с помощта на лъжица и поръсете с по малко червени трохи.
Продукти
- За кексовото тесто:140 г брашно 7 г какао 10 г червено цвекло на прах 7 г бакпулвер 220 г захар щипка сол 1 яйце 180 мл прясно мляко 60 мл слънчогледово олио 50 г бял шоколадов чипсЗа топинга:125 г меко масло 125 г пудра захар 125 г крема сиренеЗа трохите:150 г брашно 100 г масло 75 г захар 0.5 яйце 1 ч.л. червено цвекло на прах
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове