Черно ризото със сепия
Рецепта от: Давид Скоко
- Запържете нарязания на ситно лук с щипка сол в 3-4 с.л. зехтин. Щом омекне, добавете ориза и го запържете за няколко минути, като разбърквате непрекъснато.
- Почистете сепията и я нарежете на ленти. Махнете главите и опашките на скаридите и сложете главите да поврят с бульона.
3. Сипете виното. Щом то изври, добавете нарязаната на ленти сепия и налейте половината бульон. Овкусете с черен пипер. След като сместа поври 10 минути, добавете мастилото и останалия бульон. Щом сместа заври, бъркайте непрекъснато, докато оризът поеме течността, това ще отнеме около 18 минути.
4. Две минути преди да дръпнете ризотото от котлона добавете масло и разбъркайте енергично ориза.
5. Запечатайте скаридите от двете страни в горещ тиган. - 6. Сипете черно ризото със сепия в дълбоки чинии. Подредете няколко скариди върху всяка порци. Украсете с листа магданоз.
Продукти
- 300 г ориз карнароли
- 1 глава червен лук
- ½ кг сепия сепия
- ½ кг скариди
- 50 г зехтин
- 100 г вино
- 1 литър зеленчуков или рибен бульон
- сол и черен пипер
- 20 г мастило от сепия
- 30 г масло
- 3-4 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол