Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Черна торта /болу прету/

категория 0/5
1. Почистете от костилки фурмите и ги нарежете на парченца заедно с останалите сушени плодове. Сложете ги в тенджера заедно с кафявата захар. Измийте лимона и портокала и ги нарежете на едри парчета с кората. Добавете и тях в тенджерата. Излейте водата и оставете сместа да ври 1 час.
2. Извадете парчетата лимон и портокал от тенджерата, като изтискате сока им вътре. Сложете всички плодове в блендер и ги смелете. Добавете двата вида алкохол. Смелете отново и пресипете сместа в купа. Добавете предварително разтопеното масло. Натрошете ядките или ги нарежете с нож. Добавете ги и тях. Следва какаото, брашното и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете конфитюра, кафето и солта.
3. Отделно разбийте яйцата с пудрата захар до пухкавост. Добавете ги и тях към сместа с плодовете. Разбъркайте внимателно.
4. Изсипете сместа в кръгла форма, постлана с хартия за печене. Печете тортата на 150 градуса в продължение на 2 часа.
5. Сервирайте тънки парчета от тортата.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен