Черешово тирамису

Черешово тирамису

Начин на приготвяне:

1. Загрейте добре тиган и сипете в него предварително измитите и с отстранени костилки череши. Добавете захарта и черешовия ликьор /или амарето/. Разбъркайте и оставете черешите да омекнат докато кожата им се напука. След това дръпнете от огъня и оставете да изстинат.
2. За крема разбийте жълтъците със захарта с помощта на тел, до изсветляване. Добавете маскарпонето и разбъркайте до хомогенност. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и ликьора и разбъркайте отново.
3. Разрежете мадлените на две по дължина /може да използвате бишкоти/. На дъното на чашите поставете две половинки кексче. Поръсете със сиропа от черешите. Сипете слой крем от маскарпоне, а върху него подредете няколко череши. Продължете с подредбата докато чашите се напълнят. Накрая поръсете тирамисуто със ситно нарязани ечени лешници.

Продукти

  • 400 г пресни череши
  • 50 г захар
  • 4 с.л. черешов ликьор
  • 8 кексчета мадлени
  • 2 с.л. печени лешници

За крема:

  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • 250 г маскарпоне
  • 2 с.л. черешов ликьор
  • 1 шушулка ванилия

Свързани рецепти