Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Черешово клафути

категория 0/5
1. Може да използвате пресни или замразени череши, както и от компот. Почистете черешите от костилките.
2. В купа разбийте млякото и яйцата. Добавете вътрешността на шушулката ванилия, захарта и брашното. Разбъркайте.
3. Намаслете тавичка - кръгла или правоъгълна. Стените на тавичката да не трябва да са по-високи от 2 см. Изсипете кексовата смес. Разпределете половинките череши равномерно в тестото.
4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След изваждане поръсете сладкиша с пудра захар.
5. Сервирайте парче клафути, гарнирано с топка сладолед или бита сметана.

Съвет: Може да направите черешово клафути в малки съдчета - чаши, купички. Така всяко ще е отделна порция.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен