Черешово клафути

Черешово клафути

Начин на приготвяне:

1. Може да използвате пресни или замразени череши, както и от компот. Почистете черешите от костилките.
2. В купа разбийте млякото и яйцата. Добавете вътрешността на шушулката ванилия, захарта и брашното. Разбъркайте.
3. Намаслете тавичка - кръгла или правоъгълна. Стените на тавичката да не трябва да са по-високи от 2 см. Изсипете кексовата смес. Разпределете половинките череши равномерно в тестото.
4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След изваждане поръсете сладкиша с пудра захар.
5. Сервирайте парче клафути, гарнирано с топка сладолед или бита сметана.

Съвет: Може да направите черешово клафути в малки съдчета - чаши, купички. Така всяко ще е отделна порция.

Продукти

  • 250 г череши
  • 1 шушулка ванилия
  • 400 мл прясно мляко
  • 80 г захар
  • 150 г брашно
  • 4 яйца

Свързани рецепти