Черешов пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете останалите продукти и постепенно омесете гладко тесто. Поставете топката тесто в леко намазнена купа и го покрийте с кърпа или фолио. Оставете тестото да втасва 30 минути.
2. Разточете тестото тънко. Намажете с масло плитка тава за пай и напаснете тестото по нея. Изрежете излишното тесто. Печете основата на пая 20 минути на 190 градуса.
3. Използвайте череши от компот или пресни. Ако черешите са пресни, трябва да ги сварите за кратко с малко захар, за да се получи сироп. Загрейте черешовия сироп. Нишестето разбийте в малка купичка с малко студен черешов сироп. Излейте нишестето в заврелия сироп и бъркайте докато сосът се сгъсти. Излейте соса върху прецедените череши без костилки и разбъркайте хубаво.
4. Изсипете черешите върху изпечената основа. Разпределете ги равномерно.
5. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в шприц, охладете я. Украсете пая с няколко розички от сметана. Поръсете розичките със ситно нарязан шоколад.
2. Разточете тестото тънко. Намажете с масло плитка тава за пай и напаснете тестото по нея. Изрежете излишното тесто. Печете основата на пая 20 минути на 190 градуса.
3. Използвайте череши от компот или пресни. Ако черешите са пресни, трябва да ги сварите за кратко с малко захар, за да се получи сироп. Загрейте черешовия сироп. Нишестето разбийте в малка купичка с малко студен черешов сироп. Излейте нишестето в заврелия сироп и бъркайте докато сосът се сгъсти. Излейте соса върху прецедените череши без костилки и разбъркайте хубаво.
4. Изсипете черешите върху изпечената основа. Разпределете ги равномерно.
5. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в шприц, охладете я. Украсете пая с няколко розички от сметана. Поръсете розичките със ситно нарязан шоколад.
Продукти
- За тестото:200 г брашно 30 г масло 1 пакетче суха мая 100 мл прясно мляко 2 с.л. захар щипка сол 1 жълтъкЗа пълнежа:600 г череши 150 мл сироп от череши 4 ч.л. нишестеЗа гарниране:250 мл течна сметана 50 г захар 25 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери