Черешов пай

Черешов пай

Начин на приготвяне:

1. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете фино смлените бадеми, жълтъците и ваниловия екстракт. Разбъркайте до гладкост.
2. Отстранете костилките на черешите.
3. Разстелете масленото тесто в плоска тава, постлана с хартия за печене. С върха на нож оформете линии, да се оформи борд с ширина около 2 см. Намажете тестото с разбит жълтък и изсипете пълнежа по средата. Разстелете го леко, като оставите оформения борд на пая чист. Върху пълнежа наредете половинките череши с вътрешността им нагоре. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.

Продукти

  • 75 г меко масло
  • 90 г пудра захар
  • 80 г фино смлени бадеми
  • 2 жълтъка
  • 0.5 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 г маслено тесто
  • 350 г череши
  • 1 жълтък за намазване

Свързани рецепти