Чийзкейк с тофу

Чийзкейк с тофу

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете фино бадеми и ги разстелете в тава, покрита с хартия за печене. Изсушете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за кратко.
2. Прехвърлете изсушените бадеми или готовото бадемово брашно в кухненски робот. Добавете течния мед, разтопената кокосова мазнина и фурмите без костилка. Смелете.
3. Изсипете сместа във форма с подвижно дъно. Притиснете много добре сместа към дъното, като оформите и ръб. Поставете формата в хладилник докато основата се стегне.
4. За пълнежа начупете шоколада в купа, добавете ваниловия екстракт и поставете на водна баня. Щом половината шоколад в купата се разтопи, дръпнете от огъня. Бъркайте докато се разтопи и останалия.
5. През това време стоплете тофуто - най-добре е да използвате копринено тофу. Смелете тофуто и го добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте до гладкост.
6. Изсипете пълнежа върху основата и загладете. Поставете сладкиша в хладилник за 2-3 часа.
7. С намазнено острие на ноже минете по стените на формата. След това отстранете пружината. Подредете няколко печени бадема по средата на чийзкейка и поръсете фино с какао.

Продукти

За основата:

  • 100 г фино смлени бадеми
  • 2 с.л. кокосово олио
  • 1 с.л. мед
  • 6 фурми

За пълнежа:

  • 400 г натурален шоколад 60%
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 500 г натурално тофу

Допълнително:

  • печени бадеми
  • какао за поръсване

Свързани рецепти