Чийзкейк с раци и скариди

Чийзкейк с раци и скариди

Начин на приготвяне:

1. За основата нарежете на ситно крекерите и ги сложете в купа. Разтопете маслото и го добавете при бисквитите, разбъркайте.
2. Намаслете дъното и стените на форма с пружина и сипете сместа от бисквити на дъното и го заравнете.
3. Разбийте крем-сиренето /на стайна температура/ с помощта на миксер. Добавете маскарпонето и отново разбийте. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Овкусете със сол.
4. Почистете скаридите, като махнете черупките, главите и вътрешността им. Запържете ги в тенджерка с малко масло, за около 3 минути. Овкусете със сол и лют черевн пипер. Оставете ги да изстинат и ако са много големи, ги нарежете. Нарежете лука на колелца. Овкусете свареното бяло рачешко месо с малко сол и черен пипер.
5. Добавете лука, месото от рак и скаридите към сместа от сирена. разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата и заравнете. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 2 часа.

Продукти

За тестото:

  • 150 г солени бисквити /крекери/
  • 150 г масло

За пълнежа:

  • 450 г сурови скариди
  • щипка лют червен пипер
  • 1 с.л. масло
  • 340 г крем-сирене
  • 680 г маскарпоне
  • 5 яйца
  • 65 г брашно
  • 2 стръка пресен лук
  • 225 г варено рачешко месо

Свързани рецепти