Чийзкейк с раци и скариди
1. За основата нарежете на ситно крекерите и ги сложете в купа. Разтопете маслото и го добавете при бисквитите, разбъркайте.
2. Намаслете дъното и стените на форма с пружина и сипете сместа от бисквити на дъното и го заравнете.
3. Разбийте крем-сиренето /на стайна температура/ с помощта на миксер. Добавете маскарпонето и отново разбийте. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Овкусете със сол.
4. Почистете скаридите, като махнете черупките, главите и вътрешността им. Запържете ги в тенджерка с малко масло, за около 3 минути. Овкусете със сол и лют черевн пипер. Оставете ги да изстинат и ако са много големи, ги нарежете. Нарежете лука на колелца. Овкусете свареното бяло рачешко месо с малко сол и черен пипер.
5. Добавете лука, месото от рак и скаридите към сместа от сирена. разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата и заравнете. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 2 часа.

Продукти

  • За тестото:150 г солени бисквити /крекери/ 150 г маслоЗа пълнежа:450 г сурови скариди щипка лют червен пипер 1 с.л. масло 340 г крем-сирене 680 г маскарпоне 5 яйца 65 г брашно 2 стръка пресен лук 225 г варено рачешко месо

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички