1. Смелете гризините, разбъркайте ги с разтопеното масло и оформете блат във форма за торта, постлана с хартия за печене.
2. Разбийте с миксер рикотата и сметаната. Посолете, прибавете листенцата мащерка и половината от печените чушки, предварително смлени в блендер. Сипете и желатина*, разтворен в малко вода на слаб огън, като продължавате да разбивате. Накрая прибавете и нарязаната на малки кубчета прясна зелена чушка.
3. Сипете крема върху основата и приберете в хладилник за 2-3 часа, докато се желира добре.
4. Отстранете ринга на формата, покрийте чийзкейка с останалите печени чушки, накъсани на лентички, посолете и глазирайте с останалия желатин.

*Използвайте агар-агар вместо желатин.

Продукти

  • За основата:1 пакет гризини 80 г маслоЗа крема:500 г рикота 1 ч.ч. заквасена сметана 1 зелена чушка 10 печени червени чушки 3 стръка прясна мащерка 20 г желатин сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички