Начин на приготвяне:

1. Смелете гризините, разбъркайте ги с разтопеното масло и оформете блат във форма за торта, постлана с хартия за печене.
2. Разбийте с миксер рикотата и сметаната. Посолете, прибавете листенцата мащерка и половината от печените чушки, предварително смлени в блендер. Сипете и желатина*, разтворен в малко вода на слаб огън, като продължавате да разбивате. Накрая прибавете и нарязаната на малки кубчета прясна зелена чушка.
3. Сипете крема върху основата и приберете в хладилник за 2-3 часа, докато се желира добре.
4. Отстранете ринга на формата, покрийте чийзкейка с останалите печени чушки, накъсани на лентички, посолете и глазирайте с останалия желатин.

*Използвайте агар-агар вместо желатин.

Продукти

За основата:

  • 1 пакет гризини
  • 80 г масло

За крема:

  • 500 г рикота
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 зелена чушка
  • 10 печени червени чушки
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 20 г желатин
  • сол

Свързани рецепти