Чийзкейк с круши и подправки

Чийзкейк с круши и подправки

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете в блендер или кухненски робот джинджифиловите бисквити заедно със смлените подправки. Добавете разтопеното масло и смелете отново.
2. Изсипете сместа на дъното на намаслена форма с пружина /23 см/ и я притиснете добре.
3. Обелете крушите и ги разрежете на четвъртинки. Отстранете семките. В тиган сипете захарта заедно с 200 мл вода. Пуснете пръчката канела, анасона и карамфила. Подредете четвъртинките круши в сместа. Покрийте ги с "капак" от изрязан кръг от хартия за печене, като я намачкате преди това. Варете крушите 8-10 минути. След това ги извадете в чиния и прецедете сиропа в купа.
4. Към прецедения сироп добавете захарта, крем-сиренето и яйцата и разбийте до хомогенност.
5. Подредете пошираните круши върху основата. Залейте внимателно със сместа с крем-сиренето, за да не се разместят крушите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. След като чийзкейкът изстине, го поставете в хладилник за 2 часа най-малко.
7. Поставете чийзкейка в поднос и украсете с пръчката канела и звездичката анасон.

Продукти

За основата:

  • 175 г джинджифилови бисквити
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. смес от подправки - канела
  • карамфил
  • индийско орехче
  • кардамон
  • 75 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 450 г крем-сирене
  • 150 г захар
  • 4 яйца

За крушите:

  • 50 г захар
  • 1 пръчка канела
  • 1 звездичка анасон
  • 3 гвоздейчета карамфил
  • 4 круши

Свързани рецепти