Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чийзкейк с круши и подправки

категория 0/5
1. За основата смелете в блендер или кухненски робот джинджифиловите бисквити заедно със смлените подправки. Добавете разтопеното масло и смелете отново.
2. Изсипете сместа на дъното на намаслена форма с пружина /23 см/ и я притиснете добре.
3. Обелете крушите и ги разрежете на четвъртинки. Отстранете семките. В тиган сипете захарта заедно с 200 мл вода. Пуснете пръчката канела, анасона и карамфила. Подредете четвъртинките круши в сместа. Покрийте ги с "капак" от изрязан кръг от хартия за печене, като я намачкате преди това. Варете крушите 8-10 минути. След това ги извадете в чиния и прецедете сиропа в купа.
4. Към прецедения сироп добавете захарта, крем-сиренето и яйцата и разбийте до хомогенност.
5. Подредете пошираните круши върху основата. Залейте внимателно със сместа с крем-сиренето, за да не се разместят крушите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. След като чийзкейкът изстине, го поставете в хладилник за 2 часа най-малко.
7. Поставете чийзкейка в поднос и украсете с пръчката канела и звездичката анасон.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Рейчъл Алън