Начин на приготвяне:

1. За основата разтопете маслото. Смесете смлените орехи с брашното, кафявата захар и ваниловата захар. Налейте разтопеното масло и разбъркайте, докато се получи тесто, което прилича на мокър пясък. По желание, прибавете щипка сол и отново разбъркайте.

2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте дъното и стените на форма за торта (диаметър 24 см) с хартия за печене. Изсипете тестото, разпределете го добре, загладете и хубаво го притиснете с ръце. Изпечете основата във фурната до златисто - за около 15 минути.

3. За крема разбийте яйцата, крем сиренето и захарта до хомогенна, пухкава смес.

4. Разпределете крема върху основата и печете на 170 градуса около 40 минути, докато кремът получи хубава златиста коричка. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

5. За кайсиите карамелизирайте захарта до тъмнокафяв цвят. Нарежете кайсиите на кубчета и ги пуснете в тигана с карамела. Разбъркайте ги хубаво, за да поемат карамела. Пуснете листенцата розмарин, настържете кората от лайма и изстискайте сока му. Гответе на умерен огън около 5 минути, докато се получи конфитюр. Дръпнете от огъня.

6. Разпределете конфитюра от кайсии върху чийзкейка. Украсете с връхчета розмарин и настъргана кора от лайм. Сервирайте чийзкейка добре охладен.

Продукти

За основата:

  • 120 г масло
  • 130 г смлени орехи
  • 190 г брашно
  • 10 г ванилова захар
  • 120 г кафява захар
  • щипка сол

За крема:

  • 4 яйца
  • 600 г крем сирене
  • 200 г захар

За кайсиите:

  • 300 г кайсии
  • 2 стръка розмарин
  • 35 г захар
  • 0.5 лайм

За украса:

  • 0.5 лайм
  • 1 стрък розмарин

Свързани рецепти