1. За основата смелете бисквитите в кухненски робот. Пресипете ги в купа и ги залейте с предварително разтопено масло. Разбъркайте.
2. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 21 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете основата и я притиснете добре. Поставете я в хладилник или фризер да се стегне.
3. за фъджа сипете млякото, захарта и меда в тенджерка. Добавете какаото, като го пресеете. Разбъркайте. Сместа трябва да заври и щом достигне 117 градуса, фъджът е готов. Разбърквайте само в началото след завирането. С помощта на мокра четка почиствайте стените на тенджерката, за да не се образуват захарни кристали. Щом дръпнете фъджа от котлона, добавете маслото.
4. Излейте фъджа върху стегналата се основа. Поставете отново във фризер, за да се стегне фъджа.
5. За пълнежа разбийте крем-сиренето /със стайна температура/ с остърганата вътрешност на шушулката ванилия с помощта на миксер. Без да спирате да разбивате, добавете яйцата едно по едно. След това добавете сметаната, брашното и предварително разтопеното масло. Щом сместа стане хомогенна и пухкава, е готова. Изсипете пълнежа върху стегналия се фъдж. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 3 часа.
6. Оставете чийзкейка да изстине добре и го извадете от формата. Поръсете с пудра захар и сервирайте тънки парчета.

Продукти

  • За основата:
  • 100 г масло
  • 250 г бисквити
  • За пълнежа:
  • 1 шушулка ванилия
  • 35 г масло
  • 900 г крем-сирене
  • 115 г заквасена сметана
  • 5 яйца
  • 250 г захар
  • 30 г брашно
  • Допълнително:
  • 2 с.л. пудра захар
  • За карамеления фъдж:
  • 300 г захар
  • 125 мл прясно мляко
  • 50 г мед
  • 20 г какао
  • 35 г студено масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички