Чийзкейк брауни

Чийзкейк брауни

Начин на приготвяне:

1. В купа начупете 100 г шоколад. Сложете на водна баня да се разтопи. Добавете маслото.
2. Щом шоколадът и маслото се разтопят, свалете купата от огъня и разбъркайте до гладкост. Добавете яйцата, 125 г захар и солта. Разбъркайте. Пресейте брашното и какаото. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност. Добавете 100 г натурален шоколад, нарязан на ситно.
3. В друга купа разбийте жълтъците, 75 г захар и крем-сиренето с помощта на миксер, до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на дълбока квадратна форма. Постелете дъното с хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес и я разпределете равномерно. С помощта на лъжица сипете сместа с крем-сирене на топки, на различни места. С шишче или нож разбъркайте двете смеси. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. По средата сладкишът трябва да остане леко течен - подвижен.
5. Оставете сладкиша да изстива 20-30 минути. След това извадете от формата и нарежете на еднакви квадратни парчета.

Продукти

  • 100 г масло
  • 200 г натурален шоколад
  • щипка сол
  • 3 яйца
  • 75 г брашно с набухвател
  • 1 с.л. какао
  • 200 г крем-сирене
  • 2 жълтъка
  • 200 г захар

Свързани рецепти