Чаудър с риба
Рецепта от: Найджъл Слейтър
Това е рецепта за гъста рибена супа. Чаудърът с риба се приготвя бързо и лесно, а е засищаща и сгряваща.
Продукти
- 2 филета бяла риба (треска, пикша)
- 570 мл прясно мляко
- 2 дафинови листа
- 8 зърна черен пипер
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1/2 жълта ряпа
- 1 картоф
- 1 ч.л. семена синап
- 1 ч.л. куркума
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете филетата (с кожа) от кости, измийте ги и ги подсушете. Разрежете ги наполовина.
- 2. Сипете прясното мляко в плитък съд с капак. Добавете дафиновите листа и зърната черен пипер. Поставете парчетата риба в млякото. Щом млякото заври, изключете котлона и захлупете съда.
- 3. В друг плитък съд с капак разтопете маслото на бавен огън и запържете в него нарязания лук. Добавете нарязаните на кубчета морков, жълта ряпа и картоф. Разбъркайте и добавете подправките - синапено семе, куркума, сол и черен пипер. Запържете зеленчуците до златисто, като разбърквате често.
- 4. Извадете рибата в чиния и прецедете прясното мляко.
- 5. Поръсете брашното върху зеленчуците и разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете прясното мляко, на струйка, като разбърквате непрекъснато до получаването на гъст сос. Добавете нарязания магданоз и разбъркайте. Накрая добавете парчетата риба. Захлупете съда за 1 минута. След това дръпнете от огъня.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печени сардини с чили
Рецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Ейнсли Хариът
Плато от морски дарове с пикантен сос Тартар
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тартин с аншоа и краставица
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар