Начин на приготвяне:

1. Почистете филетата (с кожа) от кости, измийте ги и ги подсушете. Разрежете ги наполовина.

2. Сипете прясното мляко в плитък съд с капак. Добавете дафиновите листа и зърната черен пипер. Поставете парчетата риба в млякото. Щом млякото заври, изключете котлона и захлупете съда.

3. В друг плитък съд с капак разтопете маслото на бавен огън и запържете в него нарязания лук. Добавете нарязаните на кубчета морков, жълта ряпа и картоф. Разбъркайте и добавете подправките - синапено семе, куркува, сол и черен пипер. Запържете зеленчуците до златисто, като разбърквате често.

4. Извадете рибата в чиния и прецедете прясното мляко.

5. Поръсете брашното върху зеленчуците и разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете прясното мляко, на струйка, като разбърквате непрекъснато до получаването на гъст сос. Добавете нарязания магданоз и разбъркайте. Накрая добавете парчетата риба. Захлупете съда за 1 минута. След това дръпнете от огъня.

Продукти

  • 2 филета бяла риба (треска, пикша)
  • 570 мл прясно мляко
  • 2 дафинови листа
  • 8 зърна черен пипер
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1/2 жълта ряпа
  • 1 картоф
  • 1 ч.л. семена синап
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. нарязан магданоз

 

Свързани рецепти