Чаудър с морски дарове и кокосова сметана
Рецепта от: Хера Те Курапа
Тази рецепта съчетава богатството на кокосовата сметана с пикантния вкус на пресни морски дарове, създавайки успокояваща и екзотична супа.
Продукти
- 2-3 картофа
- 1 глава лук
- 5 миди без черупки (със запазен сок)
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 400 мл кокосова сметана
- филе от риба
- черни миди с черупки
- пясъчни миди с черупки
- олио
- пресен лук
- пържен шалот
- водорасли нори
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете лука и го нарежете. Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Нарежете на 3 парчета мидите без черупки.
- 2. Сипете 2-3 с.л. олио в тенджера и запържете лука в него. Щом омекне, добавете къри на прах и запържете за 20-30 секунди. След това добавете мидите със сока им и разбъркайте. Добавете кубчетата картофи и сол. Залейте с вряща вода и добавете нарязания магданоз. Бавно добавете кокосовата сметана.
- 3. Поставете нарязаното на парченца рибно филе (без кожа), както и двата вида миди с черупки (предварително добре измити). Захлупете съда и оставете да заври.
- 4. Сервирайте супата в купички. Поръсете с тънка струйка сметана, пържен шалот, нарязани на тънки лентички пресен лук и кори нори, нарязан магданоз. Поднесете с хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Ейнсли Хариът
Спагети с миди
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб