Тази рецепта съчетава богатството на кокосовата сметана с пикантния вкус на пресни морски дарове, създавайки успокояваща и екзотична супа.

Продукти

  • 2-3 картофа
  • 1 глава лук
  • 5 миди без черупки (със запазен сок)
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 400 мл кокосова сметана
  • филе от риба
  • черни миди с черупки
  • пясъчни миди с черупки
  • олио
  • пресен лук
  • пържен шалот
  • водорасли нори

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете лука и го нарежете. Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Нарежете на 3 парчета мидите без черупки.
  • 2. Сипете 2-3 с.л. олио в тенджера и запържете лука в него. Щом омекне, добавете къри на прах и запържете за 20-30 секунди. След това добавете мидите със сока им и разбъркайте. Добавете кубчетата картофи и сол. Залейте с вряща вода и добавете нарязания магданоз. Бавно добавете кокосовата сметана.
  • 3. Поставете нарязаното на парченца рибно филе (без кожа), както и двата вида миди с черупки (предварително добре измити). Захлупете съда и оставете да заври.
  • 4. Сервирайте супата в купички. Поръсете с тънка струйка сметана, пържен шалот, нарязани на тънки лентички пресен лук и кори нори, нарязан магданоз. Поднесете с хляб.

Свързани рецепти

Виж всички