Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чаудър с горски гъби

категория 0/5
1. Почистете и нарежете на ситно праза и чесъна. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Ако гъбите са замразени, ги размразете. Ако са пресни, ги почистете и нарежете на едро.

2. Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в студен съд. Включете котлона и пържете бекона до златисто в собствената му мазнина.

3. Добавете 1/3 от маслото, праза и чесъна и ги оставете да се запържат.

4. Деглазирайте с виното и налейте 800 мл вода. 

5. Добавете мащерката, картофите, дафиновите листа, сол и черен пипер. Кипнете и варете, докато картофите омекнат.

6. В тиган загрейте останалото масло и в него запържете гъбите. Поръсете с брашното и щом се позапържи, налейте малко течност от супата. Когато брашното се разтвори, изсипете всичко в супата. 

7. Налейте сметаната, овкусете със сол и пипер и, ако има нужда, налейте още вода. Добавете и соса „Уорчестър“ и гответе още 10 минути.

8. Сервирайте супата, поръсена с нарязан на ситно магданоз.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора