Чътни с манго и люта чушка

Чътни с манго и люта чушка

Начин на приготвяне:

1. В тиган сложете всички подправки и ги загрейте за 1-2 минути, като ги разъбрквате.
2. Обелете плодовете манго и нарежете на дребни кубчета. Сложете го в тенджера заедно с подправките, захарта, водата и ябълковия оцет.
3. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на тънки кръгчета. Обебете джинджифила и го нарежете на тънки ивички или го настържете. Добавете нарязаните продукти в тенджерата.
4.  Варете чътнито на умерен огън, без капак, в продължение на 45-60 минути.
5. Насипете горещото чътни в предварително стерилизирани бурканчета. Затворете и украсете с панделка. Поднесете като коледен подарък.
Чътнито се сервира със зрели сирена или с месо.

Продукти

  • 1 пръчка канела
  • 2 гвоздейчета карамфил
  • 1 к.л. семена кимион
  • 1 к.л. синапено семе
  • 1 к.л. семена от резене
  • 1 звездичка анасон
  • 3 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. ябълков оцет
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 1 лайм
  • сок
  • 3 плода манго
  • 1 глава лук
  • 5 см джинджифил
  • 1 люта чушка

Свързани рецепти