Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Запечете го в сух, загрят тиган, като рго разбърквате.
2. В кухненски робот или блендер поставете листата кориандър, запечения лук, прясно настъргания джинджифил, нарязаната люта чушка без семки, обелената скилидка чесън, кокосовите стърготини, тамариндовата паста и кимиона. Смелете до хомогенност.
3. Намажете чътнито от кориандър върху препечени филии хляб.

Продукти

  • 100 г кокосови стърготини
  • 1 връзка кориандър
  • 1 с.л. тамариндова паста
  • 1 с.л. жълта захар
  • 1 ч.л. прясно настърган джинджифил
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 малка люта чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 глава лук

Свързани рецепти