Чао том
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете бекона на кубчета. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете. Нарежете и чесъна, а джинджифила обелете и настържете. Поставете всички продукти в блендер заедно със скаридите. Добавете захар, сол и бакпулвер и смелете.
2. Вземете стъбла от захарна тръстика /от консерва/ или стръкове лимонена трева и около всяко увийте част от сместа.
3. Изпържете така оформените кюфтенца във фритюрник или ги изпечете на скара, ако искате да по-малко мазни.
4. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте.
4. Сервирайте чао том върху салата от настъргани моркови и крехки листа зеле или зелена салата. Полейте със соса.
2. Вземете стъбла от захарна тръстика /от консерва/ или стръкове лимонена трева и около всяко увийте част от сместа.
3. Изпържете така оформените кюфтенца във фритюрник или ги изпечете на скара, ако искате да по-малко мазни.
4. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте.
4. Сервирайте чао том върху салата от настъргани моркови и крехки листа зеле или зелена салата. Полейте със соса.
Продукти
- За соса:2 с.л. кетчуп 2 с.л. джинджифилов сироп 1 с.л. оризов оцет100 г бекон 500 г белени скариди 1 см джинджифил 1 скилидка чесън 1 червена люта чушка 1 ч.л. бакпулвер 2 ч.л. захар 1 ч.л. сол 12 стръка лимонена трева олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет