Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на кубчета. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете. Нарежете и чесъна, а джинджифила обелете и настържете. Поставете всички продукти в блендер заедно със скаридите. Добавете захар, сол и бакпулвер и смелете.
2. Вземете стъбла от захарна тръстика /от консерва/ или стръкове лимонена трева и около всяко увийте част от сместа.
3. Изпържете така оформените кюфтенца във фритюрник или ги изпечете на скара, ако искате да по-малко мазни.
4. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте.
4. Сервирайте чао том върху салата от настъргани моркови и крехки листа зеле или зелена салата. Полейте със соса.

Продукти

За соса:

  • 2 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. джинджифилов сироп
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 100 г бекон
  • 500 г белени скариди
  • 1 см джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 12 стръка лимонена трева
  • олио

Свързани рецепти