Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното върху плота. Добавете мекото масло, захарта, разбитото яйце и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. постепенно смесете продуктите и омесете тесто. Помагайте си с шпатула, с която да събирате оставащото по плота.Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото в правогълна или квадратна форма с дебелина 4 мм. Изрежете неравните краища. С помощта на линия нарежете тестото на правоъгълничета с ширина 4 см и дължина 6 см. В горния край на всяко пакетче направете дупка. Изрежете под ъгъл краищата на всяко пакетче, за да заприлича на пакетче за чай.
3. Подредете бисквитите в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги печете 15 минути на 170 градуса.
4. Промушете през дупчицата на всяка бисквита връвчица и я завържете. може да поставите някакво етикетче.
5. Загрейте портокаловото сладко с малко вода. Поставете шоколадовите пръчици в чиния. Потапяйте долния край на всяка бисквита първо в портокаловото сладко и след това в шоколадовите пръчици, за да полепнат по него.

Продукти

  • 0.5 шушулка ванилия
  • 100 г масло
  • 50 г захар
  • 0.5 яйце
  • 150 г брашно
  • 4 с.л. портокалов конфитюр
  • 1 с.л. вода
  • 100 г шоколадови пръчици

Свързани рецепти