Чаени бисквити
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете брашното върху плота. Добавете мекото масло, захарта, разбитото яйце и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. постепенно смесете продуктите и омесете тесто. Помагайте си с шпатула, с която да събирате оставащото по плота.Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото в правогълна или квадратна форма с дебелина 4 мм. Изрежете неравните краища. С помощта на линия нарежете тестото на правоъгълничета с ширина 4 см и дължина 6 см. В горния край на всяко пакетче направете дупка. Изрежете под ъгъл краищата на всяко пакетче, за да заприлича на пакетче за чай.
3. Подредете бисквитите в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги печете 15 минути на 170 градуса.
4. Промушете през дупчицата на всяка бисквита връвчица и я завържете. може да поставите някакво етикетче.
5. Загрейте портокаловото сладко с малко вода. Поставете шоколадовите пръчици в чиния. Потапяйте долния край на всяка бисквита първо в портокаловото сладко и след това в шоколадовите пръчици, за да полепнат по него.
2. Разточете тестото в правогълна или квадратна форма с дебелина 4 мм. Изрежете неравните краища. С помощта на линия нарежете тестото на правоъгълничета с ширина 4 см и дължина 6 см. В горния край на всяко пакетче направете дупка. Изрежете под ъгъл краищата на всяко пакетче, за да заприлича на пакетче за чай.
3. Подредете бисквитите в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги печете 15 минути на 170 градуса.
4. Промушете през дупчицата на всяка бисквита връвчица и я завържете. може да поставите някакво етикетче.
5. Загрейте портокаловото сладко с малко вода. Поставете шоколадовите пръчици в чиния. Потапяйте долния край на всяка бисквита първо в портокаловото сладко и след това в шоколадовите пръчици, за да полепнат по него.
Продукти
- 0.5 шушулка ванилия 100 г масло 50 г захар 0.5 яйце 150 г брашно 4 с.л. портокалов конфитюр 1 с.л. вода 100 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад