Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Чаен сладкиш

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Разбийте добре маслото със захарта на пухкав крем и добавете яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте ги с маслената смес.
    2. Отделете 1 ч.ч. от полученото тесто.
  2. Prev2/4Next

    3. Към останалото тесто сипете постепенно по малко брашно и омесете на мека топка.
    4. Постелете дъното на тортена форма с хартия за печене. Разстелете върху нея тестото като равномерно го разнесете с пръсти. Направете малък борд. Надупчете маслената кора с вилица.
  3. Prev3/4Next

    5. Почистете и нарежете избраните от вас плодове на малки парченца.
    6. Объркайте ги и ги сипете върху кората. Посипете ги обилно с кафява захар.
    7. С лъжица сипете отделеното кексово тесто тук там така, че да останат и празни пространства.
  4. Prev4/4Next

    8. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30-40 мин.
    9. Сервирайте сладкиша добре охладен поръсен с пудра захар.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли