Целувки с шоколадов крем
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте белтъците с помощта на миксер, като добавяте малко по малко кристалната захар. Разбивайте до получаване на пяна.
2. Добавете пудрата захар към белтъчната пяна и разбъркайте с помощта на шпатула. След това добавете и царевичното нишесте. Пресипете белтъчната смес в пош с гладък накрайник.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Оформете първо кръгче с шприца, а след това чрез спирала издигнете конусче. Старайте се да правите конусчетата почти еднакви. Сушете целувките на 80 градуса в продължение на 2 часа.
4. За ганаша сложете сметаната в тенджерка да кипне. Дръпнете я от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте докато той се разтопи. Добавете рома и разбъркайте. Пресипете ганаша в купа и я сложете в хладилник да се стегне.
5. Прехвърлете шоколадовия крем в пош с назъбен накрайник. Вземете едно конусче и върху дъното му оформете спиралка. По средата на спиралката оформете дупчица и в нея поставете малко малинов конфитюр. Залепете друго конусче, с дъното му, и притиснете. Поставяйте готовите сладки легнали в хартиени кошнички за мъфини.
2. Добавете пудрата захар към белтъчната пяна и разбъркайте с помощта на шпатула. След това добавете и царевичното нишесте. Пресипете белтъчната смес в пош с гладък накрайник.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Оформете първо кръгче с шприца, а след това чрез спирала издигнете конусче. Старайте се да правите конусчетата почти еднакви. Сушете целувките на 80 градуса в продължение на 2 часа.
4. За ганаша сложете сметаната в тенджерка да кипне. Дръпнете я от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте докато той се разтопи. Добавете рома и разбъркайте. Пресипете ганаша в купа и я сложете в хладилник да се стегне.
5. Прехвърлете шоколадовия крем в пош с назъбен накрайник. Вземете едно конусче и върху дъното му оформете спиралка. По средата на спиралката оформете дупчица и в нея поставете малко малинов конфитюр. Залепете друго конусче, с дъното му, и притиснете. Поставяйте готовите сладки легнали в хартиени кошнички за мъфини.
Продукти
- За целувчената смес:4 белтъка 125 г захар 125 г пудра захар 10 г царевично нишестеЗа шоколадовия крем:250 г натурален шоколад 200 мл течна сметана 3 с.л. ром8 с.л. малинов конфитюр
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни