Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Целувки с шоколадов крем

категория 0/5
1. Разбийте белтъците с помощта на миксер, като добавяте малко по малко кристалната захар. Разбивайте до получаване на пяна.
2. Добавете пудрата захар към белтъчната пяна и разбъркайте с помощта на шпатула. След това добавете и царевичното нишесте. Пресипете белтъчната смес в пош с гладък накрайник.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Оформете първо кръгче с шприца, а след това чрез спирала издигнете конусче. Старайте се да правите конусчетата почти еднакви. Сушете целувките на 80 градуса в продължение на 2 часа.
4. За ганаша сложете сметаната в тенджерка да кипне. Дръпнете я от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте докато той се разтопи. Добавете рома и разбъркайте. Пресипете ганаша в купа и я сложете в хладилник да се стегне.
5. Прехвърлете шоколадовия крем в пош с назъбен накрайник. Вземете едно конусче и върху дъното му оформете спиралка. По средата на спиралката оформете дупчица и в нея поставете малко малинов конфитюр. Залепете друго конусче, с дъното му, и притиснете. Поставяйте готовите сладки легнали в хартиени кошнички за мъфини.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен