Целувчени зайци

Целувчени зайци

Начин на приготвяне:

1. За целувчената смес разбийте белтъците със захарта с помощта на миксер до твърда пяна.
2. Добавете пудрата захар и нишестето към белтъчната смес и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Пресейте какаото върху сместа и разбъркайте хубаво до хомогенност. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник.
3. Изрежете картонен шаблон на заек - по-малко кръгче върху по-голямо, а върху него две уши. Поставете шаблона под хартията за печене, с която сте постлали голяма правоъгълна тава и го запълнете с целувчената смес, като правите спираловидни движения. Ушите оформете с две изтисквания на шприца.
4. Оформете и още четири шаблона на заек без уши, само двете кръгчета едно върху друго. Оформете и четири големи кръгчета, които ще служат за основа. Изсушете целувчените бисквити в продължение на 2 часа на 80 градуса.
5. За крема от манго загрейте пюрето от манго заедно с половината захар. Разбийте жълтъците с останалата захар и брашното на кашичка. Добавете я при заврялото мангово пйре и бъркайте в продължение на 5 минути, докато сместа се сгъсти. Изсипете крема върху метален поднос и го разстелете. Покрийте го с прозрачно фолио и го охладете.
6. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост с помощта на миксер. Добавете студения крем от манго и разбъркайте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
7. Разточете кафявия марципан на тънък лист /може сами да смесите марципан с 1 с.л. какао и да го омесите, докато стане кафяв/. Изрежете по четири по-големи кръгчета и ги подредете върху голямото кръгче от тялото на зайците, за лапички. Изрежете кръгче за муцунка и малки кръгчета за очички. За да залепите кръгчетата използвайте разтопен темпериран шоколад, пресипан в малък шприц, който сте си направили от хартия, със съвсем тънък отвор. За бялото на очичките на зайците направете глазура от пудра захар и белтък, пресипани в хартиено конусче. От шоколад направете уста и мустаци на зайците.
8. Шприцовайте крем от манго върху бисквитите без уши, по цялата им повърхност и залепете отгоре декорирания заек с уши. Притиснете леко. Поръсете бисквитите за основа с натрошени ядки шам-фъстък, шприцовайте малко от крема върху нея или потопете края на пълнения заек в разтопен шоколад и го поставете върху основата. Използвайте дървен шиш за опора докато конструкцията се слепи.

Продукти

За целувчената смес:

  • 4 белтъка
  • 125 г кристална захар
  • 125 г пудра захар
  • 10 г царевично нишесте
  • 1 с.л. какао

За крема:

  • 250 мл пюре от манго
  • 50 г захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г масло
  • 60 г пудра захар

За гарниране:

  • 100 г натурален шоколад
  • 1 белтък
  • 160 г пудра захар
  • 100 г кафяв марципан

Свързани рецепти