Целувчена торта с лешници и шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За блатовете разбийте белтъците на пяна с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и продължете разбиването. Добавете вътрешността на шушулката ванилия, а след това и оцета, на струйка, като продължите разбиването.
2. Смелете лешниците заедно с 25 г пудра захар фино в блендер и ги сложете в купа. Към тях добавете разбитите белтъци на два пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.
3. Намажете с масло дъното и стените на две кръгли тавички или форми /диаметър 24 см/ и поставете на дъното им изрязани кръгове от хартия за печене. Разпределете сместа в двете форми. Печете блатовете 25 минути на 190 градуса.
4. За шоколадовия крем разбийте сметаната до гъстотата на кисело мляко. Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете го към сметаната и разбъркайте. Прехвърлете крема в шприц или пош за еднократна употреба и го охладете.
5. За украсата от шоколад разтопете нарязания шоколад на водна баня и изсипете 2/3 от него върху студен плот, като го разстилате с помощта на шпакла, за да се охлади. След това го смесете с останалия шоколад - температурата му трябва да е 32 градуса. Разстелете шоколада на много тънък слой върху парче хартия за печене и го оставете да се втвърди.
6. Омесете марципана с какаото до хомогенност. Оформете конусчета от марципана и с помощта на ножица им придайте вид на шишарчици.
7. Върху поднос поставете единия целувчен блат. Върху него шприцовайте плътен слой от шоколадов крем, чрез спираловидни движения. Отгоре поставете втория целувчен блат и натиснете леко. Сложете малко шоколадов крем и го разстелете на тънък слой с помощта на палетен нож. След това шприцовайте два кръга от крема - един по-голям и един по-малък.
8. Украсете тортата с френско грозде, плодове физалис и парчета втвърден шоколад. Подредете и шишарките от марципан.
2. Смелете лешниците заедно с 25 г пудра захар фино в блендер и ги сложете в купа. Към тях добавете разбитите белтъци на два пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.
3. Намажете с масло дъното и стените на две кръгли тавички или форми /диаметър 24 см/ и поставете на дъното им изрязани кръгове от хартия за печене. Разпределете сместа в двете форми. Печете блатовете 25 минути на 190 градуса.
4. За шоколадовия крем разбийте сметаната до гъстотата на кисело мляко. Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете го към сметаната и разбъркайте. Прехвърлете крема в шприц или пош за еднократна употреба и го охладете.
5. За украсата от шоколад разтопете нарязания шоколад на водна баня и изсипете 2/3 от него върху студен плот, като го разстилате с помощта на шпакла, за да се охлади. След това го смесете с останалия шоколад - температурата му трябва да е 32 градуса. Разстелете шоколада на много тънък слой върху парче хартия за печене и го оставете да се втвърди.
6. Омесете марципана с какаото до хомогенност. Оформете конусчета от марципана и с помощта на ножица им придайте вид на шишарчици.
7. Върху поднос поставете единия целувчен блат. Върху него шприцовайте плътен слой от шоколадов крем, чрез спираловидни движения. Отгоре поставете втория целувчен блат и натиснете леко. Сложете малко шоколадов крем и го разстелете на тънък слой с помощта на палетен нож. След това шприцовайте два кръга от крема - един по-голям и един по-малък.
8. Украсете тортата с френско грозде, плодове физалис и парчета втвърден шоколад. Подредете и шишарките от марципан.
Продукти
- За целувчените блатове:200 г белени лешници 25 г пудра захар 6 белтъка 450 г пудра захар 1 шушулка ванилия 0.5 с.л. оцетЗа шоколадовия крем:400 мл течна сметана 200 г натурален шоколадЗа украса:100 г марципан 1 с.л. какао 200 г френско грозде 8 плода физалис 200 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери