Начин на приготвяне:

1. Прецедете зърната заревица, ако използвате от консерва, и ги сложете в купа.
2. Нарежете на много ситни купчета зелената, червената и лютата чушка. Доматите нарежете на кубчета, а лукът на тънки полумесеци. Добавете зеленчуците при царевицата.
3. Овкусете с настъргана лимонова кора, кимион, сол, пипер и малко зехтин. Разбъркайте много добре.
4. Притоплете тънки питки или тортили. Поставете по средата от царевичната салса, върху нея подредете няколко скариди и полейте със сос от сметана и кетчуп. Завийте питката и срежете на две.

Продукти

  • 250 г царевица
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена люта чушка
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 ч.л. смлян кимион
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 4 ливански питки
  • 80 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. кетчуп

Свързани рецепти