Бузара - яхния с морски дарове
Рецепта от: Давид Скоко
1. В дълбока тенджера загрейте малко зехтин. Добавете нарязания чесън и го запържете за кратко. Добавете нарязания магданоз и след 5-10 секунди и съвсем малко бяло или червено вино.
2. Добавете двата вида скариди, на които предварително сте отстранили мустаците. Разбъркайте. Добавете останалото вино и пасираните домати.
3. Добавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук и разрязаните на половинки чери домати. Разбъркайте. Добавете предварително добре измитите под студена течаща вода черни миди и миди вонголе. Поръсете с прясно смлените хлебни трохи, захлупете и разтръскайте добре тенджерата. Гответе 4-5 минути.
4. Нарежете хляба на филийки. Запечете ги в тиган от двете страни, с малко зехтин. В дълбока чиния поставете парче хляб, а върху него сервирайте бузарата – миди, скариди и сос. Поръсете с нарязан на едро магданоз.
Продукти
- 300 г черни миди
- 200 г миди вонголе
- 150 г скариди гамбери
- 200 г кралски скариди
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка магданзо
- 1 стрък пресен лук
- 100 мл бяло вино
- 50 г галета
- 100 г чери домати
- 200 мл пасирани домати
- зехтин
- 1 чабата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото