1. В дълбока тенджера загрейте малко зехтин. Добавете нарязания чесън и го запържете за кратко. Добавете нарязания магданоз и след 5-10 секунди и съвсем малко бяло или червено вино.

2. Добавете двата вида скариди, на които предварително сте отстранили мустаците. Разбъркайте. Добавете останалото вино и пасираните домати.

3. Добавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук и разрязаните на половинки чери домати. Разбъркайте. Добавете предварително добре измитите под студена течаща вода черни миди и миди вонголе. Поръсете с прясно смлените хлебни трохи, захлупете и разтръскайте добре тенджерата. Гответе 4-5 минути. 

4. Нарежете хляба на филийки. Запечете ги в тиган от двете страни, с малко зехтин. В дълбока чиния поставете парче хляб, а върху него сервирайте бузарата – миди, скариди и сос. Поръсете с нарязан на едро магданоз.

Продукти

  • 300 г черни миди
  • 200 г миди вонголе
  • 150 г скариди гамбери
  • 200 г кралски скариди
  • 4 скилидки чесън
  • 1 връзка магданзо
  • 1 стрък пресен лук
  • 100 мл бяло вино
  • 50 г галета
  • 100 г чери домати
  • 200 мл пасирани домати
  • зехтин
  • 1 чабата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички